URL : http://www.boodschappen.nl/recepten/..
Ribeye met pittige tomaten-olijvensaus
 Hoofdgerecht
 4 porties
 25 min.
 Kruidig
 Bakken in de oven/Bakken
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 4 ribeyes (ca. 150 gr. per stuk)
  • 2 el. olijfolie
  • 2 teentje knoflook in plakjes
  • 100 gr. chorizo in plakjes of reepjes
  • 100 gr. groene olijven gehalveerd of in plakjes
  • 2 takje verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogd
  • 400 gr. gezeefde tomaten
  • Aluminiumfolie
  • Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 150 °C. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin het vlees 3-4 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm in de oven. Bak in het bakvet de knoflook met de chorizo 2 minuten. Voeg de olijven, rozemarijn en gezeefde tomaten toe en stoof 5 minuten. Serveer de ribeye met de tomaten-olijvensaus.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 530 kcal / Eiwit 39 gr. / Vet 37 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 7 gr.
    Suggesties : Lekker met rijst en sperziebonen of spruitjes.